Ukategorisert

Merkelig Høyre-brev

I dag var det litt spesielt i den muntlige spørretimen på Stortinget.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum brukte et brev Høyres Hovedorganisasjon har sendt ut som ammunisjon i spørsmålet han stilte statsminister Erna Solberg.

Høyre Hovedorganisasjon har sendt brev og advart mot folkeavstemning om kommunesammenslåing. Høyre har ovenfor lokalpartiene foreslått at det må være minst 75 prosent deltakelse og et flertall på over 60 prosent for at kommunestyret skal kunne ta hensyn til valgresultatet.

Senterparti-lederen spurte om statsministeren stilte seg bak brevet, egentlig uten at han fikk et godt svar.

Det skal være lov å være skeptisk til folkeavstemninger og det er mulig å finne mange gode argument mot avstemninger. Når politikerne spør folket om råd, bør politikere som har stemt for avstemningen lytte til rådet Så enkelt bør det faktisk være.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer