Ukategorisert

Bør avvikle knutepunktordningen

Regjeringen bør sørge for at knutepunktordningen blir avviklet.

Knutepunktordningen betyr større skattefinansierte tilskudd til kultur enn det bør være og ordningen sørger for ulike konkurransevilkår mellom kulturarrangement som konkurrerer om alt fra oppslutning til artister.

Kulturdepartementets knutepunktordning ble etablert i 1995 og omfatter i dag 16 festivaler og festspill. Av disse er 12 på musikkområdet, i tillegg kommer én festival hver for billedkunst, scenekunst, litteratur og kortfilm, ifølge Regjeringen.no.

Kulturdepartementet gjennomgår nå knutepunktordningen. Forhåpentligvis blir den politiske konklusjonen etter gjennomgangen, at ordningen bør avvikles.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Singapore – Fra fattig sump, til et rikt industrilandSingapore – Fra fattig sump, til et rikt industriland
  Singapore har gått fra fattig til rikt på en drøy generasjon. Hva kan vi lære av dem?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.