Ukategorisert

Skatt er den største utgiften

Svensker jobber, uten at de beholder så mye av egne penger. Skatt er den største utgiften for svenske borgere.

En svenske med 25 000 kroner i månedslønn bidrar med hele 17 200 kroner i skatt, ifølge en utregning fra Institutet for Privatekonomi på Swedbank.

Det er svd.se som har skrevet en artikkel om regnestykket. Så høy skatt satt på papiret, eller skjermen for å være pinlig nøyaktig, gir frysninger nedover ryggraden. At mange mennesker sliter med å få endene til å møtes, er ikke rart.

Sosialdemokrater vil sikkert reagere på regnestykket, og vil helt sikkert komme med den gamle leksen om at innbyggerne får mye for pengene som blir betalt inn i skatt. Sannheten er at mange borgere betaler for ordninger de ikke benytter.

Skatt bør ikke være vår største utgift og velferd bør ikke automatisk bli knyttet opp mot skatt.

Mest lest

Arrangementer