Ukategorisert

Statsrådens holdning til konkurranse

Vi får muligens vite hva næringsminister Monica Mæland (H) mener om konkurranse og ulike reguleringer i Stortingets ordinære spørretime på onsdag.

Det er Rasmus Hansson (MDG) som ønsker svar på spørsmål om konkurransen i dagligvarebransjen.

Hele spørsmålet:
«Konkurransetilsynet vedtok nylig å godkjenne Coops kjøp av ICA Norge, mot at 90 av deres ca. 550 butikker ble solgt til Bunnpris og NorgesGruppen. Dette innebærer at det kun er 3 aktører i innkjøpsmarkedet for dagligvarer i Norge. Disse kontrollerer adgangen til hele dagligvaremarkedet, store deler av servicemarkedet med bensinstasjoner og kiosker, og store deler av storhusholdningsmarkedet. Mener statsråden det er god nok konkurranse i innkjøpsmarkedet for dagligvarer i Norge?»

Spørsmålet er publisert på Stortinget.no.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer