Ukategorisert

Forslag om søndagsåpne butikker sendt på høring

Kulturdepartementet har sendt forslag om å endre helligdagsloven ut på høring. Formålet er at butikkene skal få holde åpent på søndager.

Det er to ulike varianter som er sendt ut på høring. Den ene varianten er søndagsåpne butikker, men med en del beskyttede søndager. Denne varianten har vært kjent gjennom den lange debatten det har vært om søndagsåpne butikker.

Det andre alternativet, altså Venstre-modellen, er at kommunene skal få bestemme om butikkene skal få holde åpent på flere søndager enn ved nåværende reguleringer. Denne modellen flytter makt fra stortingspolitikerne til kommunepolitikerne, men det trenger ikke gi økt frihet til butikkeierne.

Høringsfristen er satt til 30. juni. Mer om høringsrunden på regjeringen.no.

Mest lest

Arrangementer