Ukategorisert

Forslag om søndagsåpne butikker sendt på høring

Kulturdepartementet har sendt forslag om å endre helligdagsloven ut på høring. Formålet er at butikkene skal få holde åpent på søndager.

Det er to ulike varianter som er sendt ut på høring. Den ene varianten er søndagsåpne butikker, men med en del beskyttede søndager. Denne varianten har vært kjent gjennom den lange debatten det har vært om søndagsåpne butikker.

Det andre alternativet, altså Venstre-modellen, er at kommunene skal få bestemme om butikkene skal få holde åpent på flere søndager enn ved nåværende reguleringer. Denne modellen flytter makt fra stortingspolitikerne til kommunepolitikerne, men det trenger ikke gi økt frihet til butikkeierne.

Høringsfristen er satt til 30. juni. Mer om høringsrunden på regjeringen.no.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?