Ukategorisert

Politikere her og politikere der

Venstres forslag i debatten om søndagsåpne butikker er at kommunene skal få bestemme, men mer makt til lokalpolitikerne trenger ikke bety liberalisering eller likere konkurransevilkår mellom aktører som kjemper om kundene.

Venstre omtaler seg selv om et liberalt parti, men det kryr av formyndere i partiet til Trine Skei Grande. Sola Venstres ungdomskandidat er ett eksempel.

Jens Kristian Øvstebø har skrevet innlegget «– Nei til søndagsåpent», publisert på Solabladet.no.

Argumentene Øvstebø bruker får trolig applaus i Kristelig Folkeparti og det bør det si aller meste! Øvstebø beviser på en god måte at det er lite som skiller mellom reguleringsivrige politikere, uansett om de sitter på Stortinget eller i kommunestyret.

Søndagshandel er spørsmål om politikerne skal godta den private eiendomsretten og avtalefriheten. Liberaleren mener eiendomsrettigheter skal stå sterkt. Den samme holdningen har ikke «liberale» politikere i Venstre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer