Ukategorisert

Bør få så lite penger som mulig

Onsdag gikk Høyres Kårstein Eidem Løvaas rundt fra redaksjon til redaksjon og forklarte sitt syn på fremtidens NRK med brukerbetaling på nrk.no.

–NRKs kjernevirksomheten skal være radio og TV. Nettvirksomhet utover profilering av radio- og TV-stoffet må NRK ta seg betalt for, på lik linje med andre medier, sa Løvaas i ett av oppslagene blant annet på Aftenposten.no.

NRK har en stor supportergjeng i Stortinget og i regjeringen. Det er ingen ting som tyder på at politikerne ønsker å svekke det statlige selskapet, selv om NRK konkurrerer med private aktører som lever av oppslutning. Når noen hundre tusen borgere ser Debatten på NRK1 i kveld, vil dette være en tapt kundemasse for veldig mange andre aktører. Når mange velger det NRK tilbyr gir det enorme utfordringer for konkurrentene.

Dagens politikere bør sørge for at NRK får så lite penger som mulig. Mindre penger bør bety lavere lisens og reduserte muligheter til å tjene penger på kommersielle tilbud. Lavere inntekter vil medføre lavere aktivitetsnivå som skal være en fordel for private konkurrenter.

Alle som mener at staten skal ha begrenset størrelse, makt og ansvarsområde, bør være enige i at staten ikke skal delta i forretningsdrift. Et statlig krinkastningsselskap som NRK vanskeliggjør drømmen om et fritt marked.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • En flyktning til besvær?En flyktning til besvær?
  Finnes det markedsløsninger for å løse flyktningskrisen?
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.