Ukategorisert

Bør få så lite penger som mulig

Onsdag gikk Høyres Kårstein Eidem Løvaas rundt fra redaksjon til redaksjon og forklarte sitt syn på fremtidens NRK med brukerbetaling på nrk.no.

–NRKs kjernevirksomheten skal være radio og TV. Nettvirksomhet utover profilering av radio- og TV-stoffet må NRK ta seg betalt for, på lik linje med andre medier, sa Løvaas i ett av oppslagene blant annet på Aftenposten.no.

NRK har en stor supportergjeng i Stortinget og i regjeringen. Det er ingen ting som tyder på at politikerne ønsker å svekke det statlige selskapet, selv om NRK konkurrerer med private aktører som lever av oppslutning. Når noen hundre tusen borgere ser Debatten på NRK1 i kveld, vil dette være en tapt kundemasse for veldig mange andre aktører. Når mange velger det NRK tilbyr gir det enorme utfordringer for konkurrentene.

Dagens politikere bør sørge for at NRK får så lite penger som mulig. Mindre penger bør bety lavere lisens og reduserte muligheter til å tjene penger på kommersielle tilbud. Lavere inntekter vil medføre lavere aktivitetsnivå som skal være en fordel for private konkurrenter.

Alle som mener at staten skal ha begrenset størrelse, makt og ansvarsområde, bør være enige i at staten ikke skal delta i forretningsdrift. Et statlig krinkastningsselskap som NRK vanskeliggjør drømmen om et fritt marked.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer