Ukategorisert

Vil stoppe lure «helbredere»

Freddy de Ruiter, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, stiller et litt uvanlig, men godt spørsmål i Stortingets spørretime.

Spørsmålet er stilet til helse- og omsorgsministeren. Arbeiderpartipolitikeren ønsker svar på hvordan statsråden vil hindre at helbredere av ulik karakter lurer mennesker i en sårbar situasjon.

Hele spørsmålet:
«’Gud planla at jeg skulle få denne nådegaven, dette åndelige talentet’, sier en kjent pastor fra Sørlandet. Den samme pastoren kan du ringe for 14 kroner pr. minutt, for bl.a. å beskytte deg mot sykdommer som eksempelvis kreft, eller øke sjansen for å bli frisk hvis du er syk, samtidig som han forklarer at all sykdom skyldes ‘en invasjon av en fremmed, uønsket makt’. Hvordan kan statsråden sørge for at slike såkalte ‘helbredere’ som utnytter og lurer mennesker i en sårbar situasjon, stoppes?»

Det er spørretime i Stortinget onsdag 15. april.

Mest lest

Arrangementer