Ukategorisert

Vil stoppe lure «helbredere»

Freddy de Ruiter, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, stiller et litt uvanlig, men godt spørsmål i Stortingets spørretime.

Spørsmålet er stilet til helse- og omsorgsministeren. Arbeiderpartipolitikeren ønsker svar på hvordan statsråden vil hindre at helbredere av ulik karakter lurer mennesker i en sårbar situasjon.

Hele spørsmålet:
«’Gud planla at jeg skulle få denne nådegaven, dette åndelige talentet’, sier en kjent pastor fra Sørlandet. Den samme pastoren kan du ringe for 14 kroner pr. minutt, for bl.a. å beskytte deg mot sykdommer som eksempelvis kreft, eller øke sjansen for å bli frisk hvis du er syk, samtidig som han forklarer at all sykdom skyldes ‘en invasjon av en fremmed, uønsket makt’. Hvordan kan statsråden sørge for at slike såkalte ‘helbredere’ som utnytter og lurer mennesker i en sårbar situasjon, stoppes?»

Det er spørretime i Stortinget onsdag 15. april.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jorg Aadahl
Jorg Aadahl (@safechem)
6 years ago

Sannelig på tide at slike kvakksalvere stoppes, og at folk innser at bare uredelige sjarlataner prater med guder!

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
6 years ago

Aadahl; på hvilket grunnlag mener du å kunne bevise at det her dreier seg om kvakksalveri? Jeg er enig i det moralsk betenkelige i å love helbredelse mot betaling, men hva så med den øvrige markedsføring av diverse medisinske produkter? En kan stappe i seg slankeprodukter til den store gullmedalje, men er ikke på noen måte sikret å gå ned i vekt. Det avhenger jo også av andre forhold, f.eks. å slutte å spise seigmenn. Akkurat dette er litt interessant. Det er neppe særlig kontroversielt å hevde at viljen til og troen på å bli frisk, faktisk under visse forutsetninger… Read more »

Fra arkivet