Ukategorisert

Elever bør ikke bruke rusmidler på skolen

Det er litt deprimerende å lese nyheten på NRK.no om at ungdommer visstnok ruser seg på cannabis i matfriminuttet.

Det er ikke sikkert det er et stort problem, men NRK Trøndelag har naturlig nok laget en sak basert på uttalelser fra elever og fra politiet. Det blir påstått at elever på videregående skole i Steinkjer ruser seg i matfriminuttet, og politiet beslaglegger stadig mer syntetisk cannabis.

Skribentens første tanke er at skole og cannabis er like unaturlig som bil og alkohol. Ungdommer som går på skole bør bruke tiden så godt som mulig. De bør lære mest mulig i de ulike fagene.

Skribentens andre tanke er at vi har en utrolig mislykket narkotikapolitikk der ulovlige rusmidler er lett tilgjengelig. Nye rusmidler blir utviklet i laboratorium og tilbydd markedet med stor fortjeneste. Dagens narkotikapolitikk hjelper kriminelle aktører og kan ødelegge for ungdommer, og det er deprimerende.

Selv om det kan være cannabis på skolen er det viktig å holde fast på prinsippene. Nei til takk aksjoner! Hovedregelen for aksjoner skal være mistanke mot én person eller bestemte personer og denne hovedregelen er et godt prinsipp.

Mest lest

Arrangementer