Ukategorisert

Mye pengespillreklame på TV

En rekke utenlandske kanaler som har trofaste seere i Norge, sender med jevne mellomrom reklame for pengespill.

Reklame for pengespill bør være uproblematisk, i alle for tv-kanaler som har etablert seg i utlandet. Så lenge tv-kanalene følger regelverket bør de kunne sende hva som helst, selv om norske myndigheter misliker innholdet.

Det er mange gode grunner til at medieselskap med TV-kanaler etablerer seg utenfor norske grenser. Norsk lovverk er uten tvil én av årsakene.

Medietilsynet starter tilsyn med tv-kanaler som har reklame for pengespill. Dette gjelder utenlandske tv-kanaler som sender i Norge, ifølge tilsynets eget nettsted.

Medietilsynet samarbeider med Lotteritilsynet for å avgjøre hva som er ulovlig etter norske regler. Ettersom Norsk Tipping har monopol i Norge, er det meste av pengespillreklame ulovlig. Nok et angrep på ytringsfriheten fra norske instanser. Medietilsynet vil gå i dialog med tilsynsmyndighetene i landene.

Tilsynet med pengespillreklame på tv, viser at liberale politikere har en god del arbeid som bør bli gjort. Regjeringen og Stortinget bør få opp tempoet med å liberalisere spillpolitikken!

Mest lest

Arrangementer