Ukategorisert

Når Miljøpartiet De Grønne er nest størst…..

Noe skurrer når Miljøpartiet De Grønne er Stortingets nest største parti på journalistenes storting.

Stortinget er til vanlig en forsamling med politikere som ønsker en stor stat med alt en stor stat gir. Journalistenes storting forverrer situasjonen sammenlignet med sammensetningen i inneværende valgperiode. En til vanlig sosialdemokratisk forsamling klarer journalistene å gjøre rødere, hvis vi skal dele politikk inn i rødt og blått.

Arbeiderpartiet er det klart største partiet blant journalister med 43 prosents oppslutning. Miljøpartiet De Grønne får en oppslutning på 13 prosent. Bak de største følger Sosialistisk Venstreparti og Venstre med elleve prosent hver, og Høyre får ti prosents oppslutning, ifølge Journalisten.no.

628 journalister har svart i årets undersøkelse. Det er også egne tall for partivalget til redaktører.

Høyresiden må skape høyrevennlig presse
Borgere som irriterer seg over partivalgene til journalister og redaktører, bør satse på en journalistisk karriere. Å irritere seg over valg andre mennesker har tatt er bortkastet tid.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Audun Hjertager
Audun Hjertager
7 years ago

Hvis man ønsker å vurdere hva denne statistikken betyr litt mer seriøst, kan man spørre seg hva som kjennetegner gruppen «journalister», som gjør at resultatet blir så spesielt. Kanskje det er fordi 1) Journalister er spesielt objektive. 2) Journalister har stor politisk forståelse. Men det er jo vitenskapelig dokumentert at ekstreme markedsliberalister er mest utsatt for cultural bias, så man er kanskje også mer ute etter å forfekte ideologi enn å jakte på kunnskap i dette forumet?

Fra arkivet