Ukategorisert

Privatfinansiert velferd

Mange på venstresiden setter likhetstegn mellom skatt og velferd, men mennesker bruker store beløp på veldedige formål og sosiale investeringer utenfor skattefinansierte budsjett.

Dagbladet.no er det en kort, men viktig oversikt over mennesker som har gitt betydelige bidrag til velferdssamfunnet. Trond Mohn er på listen oppført med bidrag på 3,3 milliarder kroner.

Det er mye listen ikke viser, fra privatfinansiert helse, utdanning, kultur og innsamlingsaksjoner. Mange av oss foretar investeringer til aktører som ikke er styrt av politiske prioriteringer i folkevalgte organ.

Dagbladet-artikkelen omtaler også en undersøkelse som viser at en stor del av befolkningen er engasjert i frivillig arbeid. Frivillig innsats skaper velferd i mange norske lokalsamfunn.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?