Ukategorisert

Bare ord fra fotballforbundet

Dersom fotballforbundet virkelig mener at diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering er uakseptabelt, burde forbundet jublet og godtatt søknaden fra Brann om å få bruke regnbueflagget som cornerflagg på 16.mai-kampen.

Norges Fotballforbund har i mange år arbeidet mot rasisme og diskriminering. Forbundet har brukt ressurser på alt fra undersøkelser til handlingsplaner. For fotballfolket har forbundets arbeidet virket troverdig, helt til Brann søkte om klubben kunne bruke regnbueflagget på 16. mai-kampen i Bergen.

Søknaden fra fotballklubben ble avslått med begrunnelsen om at forbundet ikke godtar noen former for markeringer på banen, og dette inkluderer målnett og cornerflagg.

Josimar var blant de første som meldte at Norges Fotballforbund har avslått søknaden.

Holdningsskapende arbeid kan fort bli bortkastet ved slike avslag. Idrettstopper burde jublet for initiativet som startet hos Brann-supporterne. 16. mai kunne blitt et fremskritt for fotballens kamp mot diskriminering. Isteden blir det debatt om forbundet egentlig er for det som har blitt skrevet i handlingsplaner.

Norges Fotballforbund har deltatt i idrettsforbundets prosjekt «Med idretten mot homohet», og har markert standpunktet under ulike arrangement de siste årene. Men regnbueslagg på Brann Stadion var utenkelig for Norges Fotballforbund.

Mest lest

Arrangementer