Ukategorisert

Dyrepoliti i spørretimen

Politikere fra regjeringspartiene har jublet høyt over forsøket med dyrepoliti i Norge.

I forbindelsen med denne satsingen, stiller Rasmus Hansson (MDG) et godt spørsmål til justis- og beredskapsministeren i Stortingets spørretime på onsdag.

For mange oss bør det være interessant hva statsråden svarer. Hvis politikerne virkelig skal ta kriminalitet mot dyr på alvor, kan satsingen på dyrepoliti bli gigantisk. Kanskje på linje med dagens politi?

Årets bevilgning av skattefinansierte penger til dyrepoliti er først og fremst symbolpolitikk.

Spørsmålet Hansson stiller i spørretimen til justis- og beredskapsministeren:
«Regjeringen har bevilget 3 mill. kroner til dyrepoliti i 2015. Når bevis sikres og flere saker etterforskes, vil flere kompliserte dyrekrim-saker også komme for retten, og vitner skal innhentes. Det nye dyrepolitiet burde i tillegg ha mulighet til kunnskapsinnhenting og studiereiser til land som USA og England, hvor de har erfaring med taktisk etterforskning i dyrekrim-saker. Hvor mye dyrepoliti mener statsråden vi får for 3 mill. kroner, og kan vi forvente en opptrapping av midler til dyrepoliti i 2016?»

Mest lest

Arrangementer