Ukategorisert

Har politiet lite penger?

Hvis denne delen av staten har smått med ressurser, hvorfor ble saken en gjenganger i rettsapparatet?

Gulating lagmannsrett har frifunnet tre menn tilknyttet Hells Angels på Jæren for skjenking og drikking, ifølge Dagbladet.no.

Dagbladet redegjør kort for historien til saken, at politiet i Rogaland stormet Hells Angels-lokaler i november 2012. De tre mennene som politiet mente hadde ansvaret for festen i Hells Angels klubblokaler på Braut på Jæren, ble først bøtelagt. Mennene godtok ikke bøtene og saken ble dermed sendt videre. Nå er mennene frikjent av Gulating lagmannsrett. Dette var den fjerde gangen denne saken ble behandlet av rettssystemet. Bruken av skattefinansierte er stor i en del av staten som ofte klager over trange budsjett.

Advokat John Christian Elden har en god uttalelse som Dagbladet gjengir i artikkelen.

–Det er uforståelig at politiet som påstår de har knapt med ressurser bringer en sak om drikking av øl inn for retten fire ganger før det nok en gang avsies frifinnende dom.

Skattefinansierte penger
Når politiet bruker penger, er det penger borgerne har betalt inn via skatter og avgifter. Politiet kan til sitt forsvar påstå at politikerne har vedtatt en haug med lover og forskrifter. Med et så detaljert regelverk vil det bli mange merkelige politisaker. I bunn og grunn har politikerne mye av skylden for at skattefinansierte penger blir kastet ut av vinduet.

Alt ville vært enklere om eiendomsrettigheter fikk råde. Med fokus på slike rettigheter ville mennene kunne drikke så mye øl de ville på egen eiendom, uten politisaker eller runder i rettsapparatet. Forutsetningen er at mennene ikke krenker andres eiendommer.

Sammenlignbar sak: Ingen straff etter gigantisk politiaksjon

Mest lest

Arrangementer