Ukategorisert

Trist for menneskeheten?

Mens liberalere i hele Europa jubler for folkeavstemningsresultatet i Irland, depper Vatikanets mektige menn.

Folkeavstemningen som førte til at homofile kan gifte seg i Irland, er ikke bare et nederlag for kristne prinsipper, men også et nederlag for menneskeheten, ifølge en artikkel Vårt Land har publisert.

–Resultatene gjør meg veldig trist. Som erkebiskopen av Dublin har uttalt, må kirken vise hensyn til realitetene. Men i den forstand at den, etter min mening, må doble sitt engasjement og gjøre en innsats for å evangelisere, sa Pietro Parolin under en seremoni tirsdag kveld, ifølge artikkelen.

Måtte Vatikanets mektige menn gå på mange andre tap når det gjelder frihet for mennesker.

0 0 vurdering
Vurdering
4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jorg Aadahl
5 years ago

La dem deppe! De trenger mer å deppe for, ikke mindre. Dette var en seier for menneskeheten, – og endelig et slag mot overtro. Bravo, Irland!

Gaudius
5 years ago

Det nye testamentet er klinkende klart på at homofil praksis er synd (1 Kor 6,9-10
, 1 Tim 1, 8-11 , Rom 1,25-27) – bare ekstremt fantasifulle fortolkninger/bortforklaringer kan sno seg unna dette. Dersom man først skal tro på guddommelighet i kristendommen er det helt riktig av Vatikanet og andre kirker å si at homofil praksis er synd. Det er således de homofile og alle andre som bør si et klart nei til religion. Hypotesen at den kristne/jødiske/abrahamittiske Gud eksisterer er de facto falsifisert, og falsifiserte hypoteser bør puttes i søppelbøtten (without recycling).

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
5 years ago

Gaudius – det nye testamente inneholder også Jesu utsagn om at ‘Den som selv er uten skyld, kan kaste den første sten.’ (Johannesevangeliet 8. kapittel, vers 7 iflg. Google)

Verden ville være et vesentlig bedre sted om folk nøyde seg med å feie for egen dør og overlot til høyere makter å felle dom når den tid måtte komme.

Eller finnes det en ekstremt fantasifull fortolkning/bortforklaring som tilsier at dette bibelordet ikke skal tillegges samme vekt som andre?

Gaudius
5 years ago

Odd Erling N. Eriksen – Jesus sier som du korrekt påpeker: ”Den som selv er uten skyld, kan kaste den første sten”. Hvorpå ingen kaster sten, og både kvinnen (som har begått ekteskapsbrudd) og Jesus trekker den konklusjon at ingen av de tilstedeværende har fordømt henne. Så sier Jesus: ”Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort, og synd ikke mer fra nå av”. Hva Jesus ville ha sagt dersom kvinnen etter dette hadde fortsatt å synde gang på gang, sier historien intet direkte om. Denne bibelhistorien er vel et godt argument for ”betinget dom”, men neppe et argument for at… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv