Ukategorisert

FIFA – penger og makt

Perfekt tidspunkt for FIFA-kritisk dokumentar.

NRK1 skal torsdag kveld klokken 22:30 sende dokumentaren FIFA – penger og makt. I omtalen for programmet blir det skrevet følgende: «29. mai blir FIFAs leder Sepp Blatter nok en gang gjenvalgt etter 17 år i sjefsstolen. Men er det en korrupt, egenrådig og uansvarlig leder som ved hjelp av bestikkelser nå sikrer seg å bli valgt? Tysk fjernsyn tegner et svært kritisk bilde av den mektige organisasjonen. Skandalene står i kø både i Qatar og i Russland, spesielt når det gjelder forholdene for arbeiderne. Det tyske teamet ble arrestert i Qatar da de ble ubehagelig nærgående. Men fotball-verden er ikke så interessert i de negative historiene om FIFA.»

Årets FIFA-kongress har åpnet. Det er debatt i mange land om driften av FIFA og avtaler som har blitt gjort av medlemmer i FIFAs-tjeneste. Representanter fra Norges Fotballforbund, et forbund som går hånd i hånd med det norske sosialdemokratiet, har stemt Sepp Blatter frem til topposisjonen i organisasjonen.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
    Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
  • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
    For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
  • 1981: Skiftet som forandret Norge1981: Skiftet som forandret Norge
    Willochregjeringen forandret Norge.