Ukategorisert

FIFA – penger og makt

Perfekt tidspunkt for FIFA-kritisk dokumentar.

NRK1 skal torsdag kveld klokken 22:30 sende dokumentaren FIFA – penger og makt. I omtalen for programmet blir det skrevet følgende: «29. mai blir FIFAs leder Sepp Blatter nok en gang gjenvalgt etter 17 år i sjefsstolen. Men er det en korrupt, egenrådig og uansvarlig leder som ved hjelp av bestikkelser nå sikrer seg å bli valgt? Tysk fjernsyn tegner et svært kritisk bilde av den mektige organisasjonen. Skandalene står i kø både i Qatar og i Russland, spesielt når det gjelder forholdene for arbeiderne. Det tyske teamet ble arrestert i Qatar da de ble ubehagelig nærgående. Men fotball-verden er ikke så interessert i de negative historiene om FIFA.»

Årets FIFA-kongress har åpnet. Det er debatt i mange land om driften av FIFA og avtaler som har blitt gjort av medlemmer i FIFAs-tjeneste. Representanter fra Norges Fotballforbund, et forbund som går hånd i hånd med det norske sosialdemokratiet, har stemt Sepp Blatter frem til topposisjonen i organisasjonen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer