Ukategorisert

Noen Høyre-politikere leker politikk

Stavanger Høyre ønsker ikke søndagsåpne butikker, stikk i strid med Høyres partiprogram for denne stortingsperioden og arbeidet til regjeringen når det gjelder å gi eierne litt mer frihet over egen drift.

Begrunnelsen Stavanger Høyre gir er nesten for utrolig til å være sann. Gruppeleder John Peter Hernes har dessverre gitt uttalelser til Aftenbladet.no:

–Stavanger Høyre har vært positive til søndagsåpne butikker fordi vi har antatt at både publikum og handelsstanden ønsket det. Begrunnelsen har vært at dagens lov på mange måter er ulogisk i og med at noen butikker har åpent. Så ser vi at de sentrale organisasjonene både på arbeidstaker- og arbeidsgiversiden er mot. Og når vi snakker med de som driver butikker i Stavanger og står på stand og treffer folk, får vi sterke meldinger om at dette bør vi ikke gå inn for. For de næringsdrivende er dette viktig, ikke minst i det økonomiske klimaet som er nå. Selv noen synes det kunne ha vært kjekt å handle på søndager, er dette ikke viktig for folk. Dermed ble konklusjonen enkel: For oss er det viktig å ta hensyn til de næringsdrivende. Å være næringsvennlig stikk i strid med det næringen ønsker, er dårlig høyrepolitikk.

Hvis Høyre skal distansere seg fra Arbeiderpartiet, er partiets beste alternativ å satse på frihet og økt fokus på eiendomsrettigheter. Stavanger Høyre gjør det motsatte, og John Peter Hernes fremstår som komiske Ali i saken om søndagsåpne butikker.

Stavanger formannskap skal behandle saken på torsdag, ifølge Aftenbladet.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
    Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
  • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
    Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
  • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
    Det retoriske trikset "motte and bailey" er ikke så kjent, men populært i bruk. Kunnskap er makt!