Ukategorisert

Noen Høyre-politikere leker politikk

Stavanger Høyre ønsker ikke søndagsåpne butikker, stikk i strid med Høyres partiprogram for denne stortingsperioden og arbeidet til regjeringen når det gjelder å gi eierne litt mer frihet over egen drift.

Begrunnelsen Stavanger Høyre gir er nesten for utrolig til å være sann. Gruppeleder John Peter Hernes har dessverre gitt uttalelser til Aftenbladet.no:

–Stavanger Høyre har vært positive til søndagsåpne butikker fordi vi har antatt at både publikum og handelsstanden ønsket det. Begrunnelsen har vært at dagens lov på mange måter er ulogisk i og med at noen butikker har åpent. Så ser vi at de sentrale organisasjonene både på arbeidstaker- og arbeidsgiversiden er mot. Og når vi snakker med de som driver butikker i Stavanger og står på stand og treffer folk, får vi sterke meldinger om at dette bør vi ikke gå inn for. For de næringsdrivende er dette viktig, ikke minst i det økonomiske klimaet som er nå. Selv noen synes det kunne ha vært kjekt å handle på søndager, er dette ikke viktig for folk. Dermed ble konklusjonen enkel: For oss er det viktig å ta hensyn til de næringsdrivende. Å være næringsvennlig stikk i strid med det næringen ønsker, er dårlig høyrepolitikk.

Hvis Høyre skal distansere seg fra Arbeiderpartiet, er partiets beste alternativ å satse på frihet og økt fokus på eiendomsrettigheter. Stavanger Høyre gjør det motsatte, og John Peter Hernes fremstår som komiske Ali i saken om søndagsåpne butikker.

Stavanger formannskap skal behandle saken på torsdag, ifølge Aftenbladet.

Mest lest

Arrangementer