Ukategorisert

Ansvar for egen helse

Høyres Sveinung Stensland har slanket seg. Han har gått ned 22 kilo på tre måneder. Høyre-representanten mener overvektige må ta ansvar for egen fedme.

Sveinung Stensland viser frem kroppen på VG.no.

Liberalister deler Stenslands standpunkt, men Liberaleren legger til at Høyre-politikere er like styringsivrige som andre politikere når det gjelder å regulere forbruk. Høyre har, både i regjeringen og i opposisjon, forsvart sukkeravgiften som finansierer velferdsordninger, men som også regulerer forbruk – blant annet forbruk av sjokolade.

Høyre har også tradisjoner for andre høye avgifter, for eksempel på tobakk og alkohol. Mennesker som røyker og drikker bør i like stor grad som overvektige ta ansvar for egen helse.

Hvis Høyre nå ønsker en politikk der hver enkelt av oss har ansvaret for egne valg, vil det være veldig hyggelig. Men alle vet at det er utenkelig med en slik kursendring. Høyre er fortsatt Høyre, og Bent Høie er helse- og omsorgsminister i Norge.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer