Ukategorisert

Norske politikere lager rom for illegal omsetning

Stortinget har gjennom mange år vedtatt så høye avgifter på tobakksprodukter, at rommet for aktører som driver med illegal omsetning er stort.

Høye avgifter sørger for at det blir attraktivt å selge ulovlige tobakksprodukter i Norge. Omlag 20 prosent av sigarettene som blir solgt i Norge, er i salg fra ikke-lovlige utsalgssted. Dette viser tall som tobakkselskapene har utarbeidet, ifølge P4.

Nå viser en fersk rapport fra Europol at en god del av pengene fra ulovlige sigaretter går til Taliban, Al-Qaida og andre terrorgrupper. Rapporten som heter «General Report on Europol Activities» fastslår at det er dokumentert at millioner av dollar fra dette markedet går til slike organisasjoner, ifølge P4.

I Norge er det bred enighet på Stortinget om høy tobakksavgift. Politikerne er så samstemte i praktisk politikk, at det er deprimerende. Stortingsrepresentanter, og regjeringsmedlemmer fra den såkalte høyresiden, bør ikke være på linje med rødgrønne politikere i spørsmål om avgifter.

Mest lest

Arrangementer