Ukategorisert

Kongen om kommunesammenslåinger

Er Hans Majestet Kongen for kommunesammenslåinger?

I forrige uke var kongeparet i Finnmark. I løpet av fylkesbesøket ble kongeparet intervjuet av journalister. Under det korte intervjuet kom der frem at kongeparet fortsatt har en del kommuner igjen før alle kommunene har hatt besøk av kongeparet.

–Kanskje får vi hjelp av kommunaldepartementet og kommunesammenslåinger, sa kongen mens han lo godt inn i kameraet.

Dette var ikke første gangen Hans Majestet Kongen fleipet med kommunesammenslåinger. I fjor da han holdt mottakelse for ordførerne i forbindelse med grunnlovsjubileet, nevnte han også i talen at dette kunne være blant de siste gangene så mange ordførere var samlet – på grunn av arbeidet med å slå sammen kommuner.

–For tiden knyttes det stor spenning til hvor mange kommuner vi kommer til å ha i fremtiden. Men det var i hvert fall veldig hyggelig å kunne invitere dere hit mens det fremdeles er så mange av dere, sa kongen ifølge talen som er publisert på kongehuset.no.

Én av de store prosjektene til regjeringen er å redusere antall kommuner. Argumentene er å flytte makt og ansvar til større og mer robuste kommuner. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), mener kommunene må ha kraft til å møte de utfordringene som venter.

Kanskje er Hans Majestet Kongen helt på linje med Sanner?

Mest lest

Arrangementer