Ukategorisert

Dette kan Høie

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H)var fantastisk god på Dagsnytt Atten på torsdag. Han forsvarte regjeringens forslag om å gjøre det enklere å endre juridisk kjønn.

Det var en statsråd, en Høyre-politiker som var innmari god i minuttene debatten pågikk. Han snakket som en ekte liberaler. Liberaleren setter ikke merkelappen «liberal» spesielt ofte på helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helse- og omsorgsdepartementet har sendt på høring et lovforslag som gjør det enklere å endre juridisk kjønn. Det skal ikke lenger stilles krav om en bestemt diagnose eller medisinsk behandling for å få endret hvilket kjønn en person er registrert med i folkeregisteret.

Det var i mai Høie mottok en rapport fra en ekspertgruppe ledet av Kari Paulsrud. Siden mai har det vært rakettfart på saken og denne uken kunne departementet sende saken på høring.

Har du tid til overs i kveld eller i helgen, bør du høre/se Dagsnytt Atten via nettet. Bent Høie imponerte!

Det har vært liten debatt om retten til å skifte kjønn, selv om saken har engasjert enkelte miljø i noen år. På rekordfart endrer regjeringen og forhåpentligvis Stortinget Norges-kurs på dette området.

Gode tilbakemeldinger
Minutter etter innslaget på Dagsnytt Atten fikk Bent Høie tilbakemeldinger via Twitter.com. Høyre-politikerne mottok veldig gode tilbakemeldinger fra lytterne/seerne:

— Engasjert og glitrende av Bent Høie, skrev artist Bjørn Eidsvåg.

— Sterkt å høre Bent Høie så klokkeklar på hvorfor ingen andre skal få lov til å definere hvem du er, skrev Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

–Nok en gang en politiker som viser seg fra sin beste side med ekte engasjement og mild forbannelse, skrev Lars M. Glomnes.

— Helseminister Bent Høie har tenkt djupt og grundig om juridisk kjønn, og gjør presis og godt rede for problematikken i Dagsnytt Atten, skrev Ivar Sørensen.

0 0 vurdering
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gaudius
5 years ago

Så nå kan en middelmådig norsk skiløper, som i utgangspunktet er mann, erklære seg som kvinne, delta i NM, VM og OL, banke Bjørgen, Johaug, Jacobsen og Kowalczyk ned i støvlene og raske med seg alt som er av gullmedaljer??

Gaudius
5 years ago

Hva med en person som i utgangspunktet var mann, men som med et pennestrøk velger å bli kvinne (uten hormonbehandling og operasjon), kan han kreve å skifte og dusje i kvinnegarderoben, mens de ordentlige (unnskyld uttrykket) kvinnene pent må bite i seg frustrasjonen? Det vil vel være uakseptabel diskriminering å nekte henne (ham?) dette?? Dette kan bli et eldorado for “kikkere” (“peeping toms”).

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv