Ukategorisert

Offentlige virksomheter ønsker inntekter

Istedenfor å kutte på utgiftssiden henter kommunalt havnevesen inn så mye penger som de kan. Heldigvis har toppene i Hurtigruten satt foten ned for avgifts-regimet i en del politisk styrte havnevirksomheter.

Hurtigruten går til sak mot fem havner i Nord-Norge. Selskapet har vunnet frem i Høyesterett mot Stranda kommune i saken om havneavgifter, ifølge NRK.

I sommerhalvåret går hurtigruteskipene på vei nordover innom Geiranger. Skipene legger ikke til kai, men passasjerer som skal starte eller slutte turen der eller delta i en busstur til blant annet Trollstigen, blir fraktet i land med båter.

Havnevesenet i Stranda krevde at Hurtigruten skulle betale passasjervederlag for samtlige passasjerer om bord i hurtigruteskipene, selv om 70 prosent av passasjerene ikke går i land. Havnevesenet fikk ikke gjennomslag for dette i Høyesterett, ifølge NRK.

Kanskje kan lavere avgifter gi redusert subsidiering av Hurtigruten? Spørsmålet er faktisk ganske godt!

Mest lest

Arrangementer