Ukategorisert

Riise får ikke spille tippeligafotball

John Arne Riise er ikke velkommen tilbake til norsk fotball, ifølge signal fra Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund.

Idrettspresident Tom Tvedt har skrevet et innlegg. Innlegget er publisert på VG Nett.

Det er igjen debatt om John Arne Riise, en fotballspiller med 110 landskamper for Norge. I tillegg til å være utenlandsk proff har han de siste årene vært Betsson-ambassadør. Han har de siste dagene hintet om at han kunne tenke seg å avslutte karrieren i Norge, men Norsk Tipping og idrettsforbundet mener dette er umulig på grunn av båndene til det internasjonale selskapet.

At frivillige og privateide organisasjoner skal bestemme over egen drift, er rimelig. Dersom Norges Idrettsforbund vil ekskludere mennesker fra idrett, bør organisasjonen ha friheten til å gjøre dette. De som er uenige bør jobbe internt i organisasjonen eller starte konkurrerende virksomheter, altså alternative idrettsorganisasjoner. Alternative aktører er selvfølgelig utfordrende på grunn av bindingene idretten har til politikerne og staten. Politikerne har gitt Norges Idrettsforbund enormt gode konkurransevilkår, og alternative organisasjoner vil slite på mange områder.

Nå bør regjeringen og stortingsflertallet løsne på båndene til idrettsforbundet. Ett av virkemidlene er å tillate konkurranse i spillmarkedet. Tom Tvedt bør ikke få bruke den norske spillpolitikken som argument for å stenge døren for John Arne Riise.

Høyre, FrP og Venstre, dere bør benytte valgperioden til å endre Norges kurs!

Mest lest

Arrangementer