Ukategorisert

Dropp målsetningene

Det har i mange år vært en politisk målsetning om matproduksjonen og matforbruket. Det er for så vidt greit å registrere at mange forbrukere velger annerledes enn det politikerne ønsker.

Halvveis i planperioden ligger omsetningsprosenten av økologiske varer på en tiendedel av det som var Lars Peder Brekks målsetning da planen ble vedtatt i 2009. . Også før 2009 ble det laget statlige planer for økologisk mat.

Det er Nationen som melder om lave tall sammenlignet med handlingsplanen.

I utgangspunktet bør produksjon og forbruk av matvarer være områder helt uten politisk styring, og helt uten målsetninger fra regjeringen og Stortinget. La hver enkelt aktør og forbruker få foreta valg, uten at staten skal påvirke valgene.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer