Ukategorisert

De liberale med illiberale forslag

Med dagens nyhetsoppslag er det lov å stille spørsmålet om hva vi skal med uvenner når vi har slike venner.

Skribenten våknet opp til nyhetssending på P4 med to dårlige utspill, fra henholdsvis Venstre og Civita.

Venstre mener salget av bensin og diesel biler må fases ut, ifølge VG. I praksis betyr forslaget at Venstre vil kriminalisere forhandlere og forbrukere av biler.

Nyhetssak nummer to i P4s nyhetssending kom fra Civita. Tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om liberale verdier og løsninger, foreslår klimaavgift på kjøtt og ost i Norge. Kutt subsidiene er et mye, mye bedre alternativ.

Forresten; god fredag venner! Ikke flere illiberale forslag i dag, takk.

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Voodoo-king
Voodoo-king
5 years ago

Kanskje på tide å erkjenne at TROEN på menneskeskapt global oppvarming ikke lar seg kombinere med liberalisme, personlig frihet eller markedsøkonomi da dette er en doktrine skreddersydd for høyere skatter/avgifter samt statlig kontroll av energi sektoren? Det er i tillegg svært lite rasjonelt å bekymre seg for et varmere klima da klimaet alltid forandrer seg, istider kommer og går, dette er det umulig å gjøre noe med, i tillegg er risikoen asymetrisk et langt kaldere klima kan gjøre mye mer skade enn et litt varmere klima, føre var prinnsippet tilsier derfor at det kan være lurt å satse på minst… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv