Ukategorisert

Brev til NRK Lisensavdelinga

Det nærmer seg nok en gang betalingsfrist for kringkastingsavgift fra Norsk Rikskringkasting as, Lisensavdelinga.

Kringkastingsavgiften, eller tv-skatten som Liberaleren kaller avgiften, er en skatt vedtatt av Stortinget. Det er en skatt fra politikerne til alle med fjernsynsmottaker. Pengene, milliarder av kroner, blir brukt til å finansiere NRK.

Ett av medlemmene i Liberalerens redaksjon har i sommer for første gang fått krav fra Norsk Rikskringkasting as, Lisensavdelinga. Det kom krav selv om vedkommende ikke eier og ikke har fjernsynsmottaker.

Liberalerens skribent har svart på brevet, og har bedt NRK trekke tilbake kravet om lisens. I brevet blir det innrømmet kundeforhold til Canal Digital, men abonnementet blir betalt for andre og gitt bort i gave.

Utdrag fra brevet
Vi publiserer et utdrag av brevet som er sendt til NRK Lisensavdelinga.

–Jeg prøver så godt som det lar seg gjøre å unngå skjermer med fjernsynsmottaker ettersom jeg er motstandere av denne skatten som jeg for lengst har døpt om til TV-skatt. Når man ikke er med på å finansiere ordningen, bør man heller ikke benytte ordningen er mitt motto.

–Jeg innrømmer at jeg kan høre på NRKs radiokanaler og besøker også NRK.no med ujevne mellomrom, men verken radio eller internett inngår i ordningen med kringkastingsavgift.

–De gangene jeg har sett på NRKs tv-kanaler, og det skjer ikke spesielt ofte, har jeg brukt datamaskin og iPad via nettstedet til NRK. Heller ikke datamaskin, iPad eller mobiltelefoner inngår i lisensordningen, ifølge forskrifter om fjernsynsmottakere.

–Dersom NRK Lisensavdelinga står fast på at jeg må betale kringkastingsavgift fordi jeg gir abonnement til foreldrene mine, vil jeg overføre abonnementet til ekteparet som har fjernsynsmottakere. Så får jeg heller overføre pengene abonnementet koster som bursdagsgave, julegave eller lignende.

–Jeg forventet at NRK Lisensavdelinga trekker tilbake kravet om at undertegnede må betale kringkastingsavgift.

Brevet blir avsluttet med at vedkommende er glad i god underholdning og har derfor en rekke abonnement på nett-kanaler, fra Netflix til HBO og Viaplay. Dette er aktører som tilbyr underholdning gjennom frivillige avtaler uten at man trenger fjernsynsmottaker som er skattlagt av Stortinget.

NRK Lisensavdelinga har fortsatt ikke besvart henvendelsen.

Mest lest

Arrangementer