Ukategorisert

Dyrlegen er et privat tilbud

Kystpartiets toppkandidat i Finnmark får massiv medieomtale i landets nordligste fylke, etter at hun sa at hunder og katter i Alta har bedre helsetilbud enn folk i Alta.

Det var i en debatt mellom førstekandidatene i Alta onsdag kveld, at lokalpolitikerne diskuterte helsepolitikk. Sammenlignet med helsedebatter på Stortinget eller på tv, handlet denne debatten om utredning og lokalisering av nytt skattefinansiert sykehus i Vest-Finnmark. Mange Alta-politikere jobber hardt for å få statlig sykehus i egen kommune. Dersom det skulle bli etablert et fullverdig sykehus i Alta, sammenlignet med sykehuset i Hammerfest, vil dette skje på bekostning av dagens tilbud i Hammerfest.

Lokaliseringsdebatter er sjeldent spennende for oss som står på sidelinjen. Det er likevel et faktum, uansett helsetjenester i Alta, at mange innbyggere i Finnmark og Norge for øvrig har dårligere tilgang på tjenestene enn det dyr har. Det er umulig å drive skattefinansierte helseinstitusjoner på hvert et nes, uansett skattenivå. Dermed vil det bli avstander, ventelister og betydelige kostnader knyttet til tilbudene.

ifinnmark.no har omtale av debatten, en debatt som ble arrangert i samarbeid mellom NRK Finnmark og ifinnmark.no.

Privatisert
Ettersom Kystpartiets toppkandidat trakk frem dyrlegen, minner Liberaleren om at dette tilbudet er det vi definerer som privatisert.

At det offentlige (stat, fylke, kommune) ikke har ansvar for verken å finansiere eller produsere tjenesten for hunder og katter. Hvis du har behov for helsetjenesten for hunder og katter, må du selv både betale for den, og finne noen som har tilbudet. Dette er hovedårsaken til at hunder og katter stort sett har gode helsetilbud, uansett hvor i landet vi kikker.

Ja til flere privatproduserte helsetjenester!

Mest lest

Arrangementer