Ukategorisert

Skoleuniform gir mindre frihet

Dersom det blir innført en ordning eller ordninger med skoleuniform i Norge, vil konsekvensen bli redusert rett til å velge for elever og/eller foreldre/foresatte.

Debatt om skoleuniform kommer opp med ujevne mellomrom. Politikere som ønsker å bestemme hvordan elever skal gå kledd, vil redusere menneskers rett til å velge. Hvordan barn og ungdom skal gå kledd på skolen, har vært og er et privat ansvar – et ansvar voksne sammen med barn løser på en tilfredsstillende måte.

Denne gangen er det Senterpartiet i Oslo som ønsker en prøveordning med skoleuniformer i Oslo-skolen for å redusere mobbing og motepress i skolegården. Med seg på laget har hun nestlederen i Senterpartiet, ifølge Dagsavisen.

Uniformsplikt vil gi økt fokus på smykker, klokker, frisyrer, vesker og andre gjenstander for elevene i den kommunale skolen.

Mest lest

Arrangementer