Ukategorisert

Spillerne inngår frivillige avtaler

Nils Arne Eggen bør hylle frihet, og frivillige avtaler mellom klubber og spillere.

Eggen gjør det motsatte i et oppslag på Nettavisen.

Den norske fotballprofilen Nils Arne Eggen er kritisk til norsk fotballs talenteksport. Konstruktiv kritikk mot klubbenes drift er bra, men å kalle det som skjer i fotballen for en form for slavehandel er å skyte langt over mål.

I fotballen står avtalefriheten nokså sterkt. Det er, litt forenklet forklart, avtale mellom klubb og klubb pluss klubb og spiller som fastsetter forholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. At norske spillere bruker friheten sin til å spille for utenlandske klubber kan muligens være problematisk for Tippeligaen, men det er så langt unna slavehandel som mulig.

At det er et marked for spillere på tvers av landegrenser, gir norske klubber muligheter til å hente store profiler fra utlandet til norsk fotball. Avtalefriheten gir muligheter, og det er viktig å prise fordelene frihet gir.

Tags:

Mest lest

Arrangementer