Ukategorisert

Ønsker kjønnsdelte treningssentre

Forsker Abdi Gele ønsker kjønnsdelte treningssentre. Forskeren mener kvinnetreningssentre kan hjelpe i kampen mot diabetes type 2.

Ja, takk! Liberalister, inkludert Liberaleren, har ikke noe imot at private aktører starter treningssentre kun for kvinner. Vi har heller ikke noe imot treningssentre for menn, ungdommer, tjukkaser, lettvektere og innvandrere. En privat eier bør kunne bestemme egen drift. Dermed også bestemme hvem som skal få benytte tilbudet. Vi oppfordrer ikke til diskriminering, men godtar dette på grunn av vår holdning til privat eiendomsrett.

Det illiberale vil være at politikerne vedtar treningssentre for kvinner eller innvandrere, finansiert over politiske vedtatte budsjett.

Forsker Abdi Gele ved Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse, har gjennomført en studie blant 332 somaliske kvinner og menn. Intervjuene viser at 85 prosent av kvinnene var overvektige, ifølge Forskning.no.

Forskeren mener kjønnsdelte treningssentre vil hjelpe i kampen mot diabetes type 2. Årsaken er at mange somaliske kvinner er muslimer og de ønsker ikke å trene sammen med menn.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
6 years ago

Hadde Liberaleren vært like begeistret dersom f.eks. Pegida for egne penger ville opprette et treningssenter kun for ikke-muslimer, fordi man ville gi et tilbud til dem som vil trene ifred for folk som betrakter dem som vantro?

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
6 years ago

Dere er i alle fall konsekvente, og det står det respekt av. Lykke til videre i valgkampen. Er nok ikke alltid like enig med dere liberalister, men deres alternativer er viktige.

Fra arkivet

 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?