Ukategorisert

Ønsker kjønnsdelte treningssentre

Forsker Abdi Gele ønsker kjønnsdelte treningssentre. Forskeren mener kvinnetreningssentre kan hjelpe i kampen mot diabetes type 2.

Ja, takk! Liberalister, inkludert Liberaleren, har ikke noe imot at private aktører starter treningssentre kun for kvinner. Vi har heller ikke noe imot treningssentre for menn, ungdommer, tjukkaser, lettvektere og innvandrere. En privat eier bør kunne bestemme egen drift. Dermed også bestemme hvem som skal få benytte tilbudet. Vi oppfordrer ikke til diskriminering, men godtar dette på grunn av vår holdning til privat eiendomsrett.

Det illiberale vil være at politikerne vedtar treningssentre for kvinner eller innvandrere, finansiert over politiske vedtatte budsjett.

Forsker Abdi Gele ved Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse, har gjennomført en studie blant 332 somaliske kvinner og menn. Intervjuene viser at 85 prosent av kvinnene var overvektige, ifølge Forskning.no.

Forskeren mener kjønnsdelte treningssentre vil hjelpe i kampen mot diabetes type 2. Årsaken er at mange somaliske kvinner er muslimer og de ønsker ikke å trene sammen med menn.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer