Ukategorisert

Bruk av illegale rusmidler

SIRUS, Statens institutt for rusmiddelforsking, har publisert en rapport som tar for seg bruk av illegale rusmidler.

Til tross for forbud mot narkotika i Norge, er det mange som bruker ulovlige rusmidler. Selv om vi har en regjering der ett av partiene har markedsført nulltoleranse mot narkotika, kryr det av mennesker som faktisk bruker narkotika.

Cannabis er nevnt i rapporten som det mest utbredte illegale rusmidlet i Norge.

Mens bruk av cannabis noen gang og siste 12 måneder var mest utbredt i Akershus og Oslo, var den geografiske spredningen for noen gangs bruk av kokain, amfetaminer og ecstasy/MDMA i aldersgruppen 16-30 år helt annerledes. Agder og Rogaland skårer nokså høyt, viser tallene i rapporten.

SIRUS offentliggjorde rapporten på eget nettsted i slutten av august.

Tags:

Mest lest

Arrangementer