Ukategorisert

Statlig cannabis? Huff!

Ja til legalisering av cannabis, men nytt statlig forretningskonsept på linje med Vinmonopolet frister ikke.

Miljøpartiet De Grønne vil utrede offentlig kontrollert produksjon og omsetning av cannabis, og ønsker start på et forsøksprosjekt med strengt regulert legalt salg av cannabis/marihuana, står det i partiprogrammet, ifølge Nettavisen.

Det er veldig bra at Miljøpartiet De Grønne vil utrede muligheten for ny politikk på dette området, men offentlig kontrollert produksjon og salg kan bety en ny modell av Vinmonopolet eller en variant av det statlige monopolet.

Det er uheldig at politikerne vedtar lover og regler, og vedtar skatter og avgifter samtidig som staten bedriver forretningsvirksomhet. Så lenge politikerne er premissgivere for konkurransen, bør staten holde seg unna konkurranseutsatt område.

Også for rusmidler bør det være sunn konkurranse om forbrukerne.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer