Ukategorisert

Dette skal kun være mulig i teorien, ikke i praksis

Raymond Robertsen, tidligere stortingsrepresentant for Høyre og tidligere leder av Hammerfest Høyre, gjør det alle bør gjøre, nemlig skryte av Hammerfest Arbeiderparti og ordfører/ordførerkandidat Alf E. Jakobsen.

Jakobsen har vært ordfører i Hammerfest fra 1999. Han blir gjenvalgt for fire nye år denne høsten. Bortsett fra noen år på Stortinget har han styrt Hammerfest kommune i 16 år.

–Det er vanskelig å få et så godt resultat i en liten kommune, og direkte imponerende å få et så godt resultat i en såpass stor kommune som Hammerfest. I dag bør alle ta av seg hatten for Hammerfest Arbeiderparti og Alf for å gratulere, sier Raymond Robertsen til NRK.

Hammerfest kommune i Finnmark har vel 10 000 innbyggere. De siste årene har kommunen fått store inntekter fra Snøhvit på Melkøya, men dette er skatteinntekter alle politikerne bruker – ikke bare Hammerfest Arbeiderparti.

Partiet til Alf E. Jakobsen fikk 71,1 prosent i oppslutning ved kommunevalget. Det er så mye, at det er vanskelig å forklare partiets popularitet med få ord. Av et kommunestyre på 29 representanter har Arbeiderpartiet 20 mandater. SV, Høyre, KrF, MDG og FrP deler resten.

Når ett parti får stor oppslutning i en kommune over så lang tid, gjør opposisjonen mye galt. Konkurrentene bør skjerpe seg, og det bør skje fra første møte i den nye valgperioden. Vi har de politikerne vi fortjener ja, men innbyggerne fortjener at Arbeiderpartiet får større konkurranse.

Mest lest

Arrangementer