Ukategorisert

Spillpolitikk? Illiberale Høyre!

Kamp mot reklame sendt fra utlandet er en kamp regjeringen ikke burde tatt. Tvert imot bør Høyre og FrP jobbe for at det blir tillatt å sende spillreklame også for norske aktører.

De fleste norske TV-seere har oppdaget at kommersielle kanaler sender reklame for spillselskap. Klassekampen omtaler reklameinnslagene som ulovlige, men ulovlig reklame er det ikke. Innslagene er fullt lovlig i de landene kanalene sender fra.

Det er Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H), statssekretær i Kulturdepartementet, som nå fremstår som den største forsvareren for sosialdemokratisk og proteksjonistisk spillpolitikk. Med denne argumentasjonen får ikke Høyre nye liberale venner i oppslutningen om partiet. Angrep mot ytringsfriheten i andre land skal ikke være en vinner-sak for Høyre og FrP.

Statens initiativ, med regjeringens velsignelse og argumentasjon, er «mongo-politikk». Tenk om andre land skulle reagere mot Norge fordi Norsk Tipping har reklame på TV for selskapets spill? Huff, Høyre altså.

Mest lest

Arrangementer