Ukategorisert

Ny departementsstruktur?

Det blir neppe ny departementsstruktur, men ideen om en ny struktur med mer effektiv drift er god.

TV2 hadde søndag intervju med Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet. I det korte innslaget innrømmet Sandberg at lysten til å bli statsråd var større nå enn for to år siden.

Samtidig fleipet han litt, eller det han sa i innslaget fremsto som humoristisk, at dersom han skulle bli statsråd måtte et nytt departement bli konstruert. Det nye departementet skulle tatt seg av samordning av regioner, reiselivsnæringen og muligens noen justisdepartementets ansvarsområder. Latteren avslørte at dette ikke ble seriøst diskutert i regjeringspartiene eller i regjeringen.

Sandbergs innspill er godt. Regjeringen fronter flere viktige reformer i offentlig sektor, blant annet kommunereformen og nærpolitireformen. Med så stor tro på endringer i offentlig sektor, burde regjeringen for lengst startet arbeidet med ny departementsstruktur med betydelig færre enheter og byråkrater.

Når og hvis Erna Solberg henter inn nye statsråder bør det være i ny-konstruerte departement.

Mest lest

Arrangementer