Ukategorisert

Hvor mye mer sentrumsvennlig kan et budsjett bli?

Stortingsrepresentantene Hans Olav Syversen og Kjell Ingolf Ropstad, begge representanter for KrF, advarer regjeringen og Høyre om kommende saker og budsjettforslaget for 2016.

Det er Vårt Land som har intervjuet Syversen og Ropstad. Det er betimelig å spørre hvor mye mer sentrumsvennlig politikk regjeringen skal føre for at Kristelig Folkeparti skal bli fornøyd?

KrF-kameratene trekker frem saken om søndagsåpne butikker. Det er en sak Høyre og FrP gikk til valg på. Det er en sak som ble behandlet da regjeringspartiene forhandlet med KrF og Venstre for nøyaktig to år siden. At Høyre og FrP prøver å få gjennomslag for egen politikk skulle bare mangle. Tvert imot burde de prøvd hardere på noen områder, og enkelte saker burde gått gjennom systemet raskere.

Det er så små forskjeller mellom det regjeringen foreslo i budsjettsammenheng i oktober i fjor satt opp med KrFs ønsker, at det er vanskelig å kalle politikken fra regjeringen som en ny høyrekurs.

Blir det mer enighet mellom partiene på «borgerlig side» enn det har vært i budsjettsammenheng de to siste årene, kunne KrF, Høyre og Fremskrittspartiet vært ett og samme parti. Er det dette Hans Olav Syversen og Kjell Ingolf Ropstad ønsker?

Dersom Kristelig Folkeparti er misfornøyd med regjeringen, bør partiet takke ja til de mange invitasjonene fra Arbeiderpartiet. Regjeringspartiene bør ikke legge seg nærmere KrF enn regjeringen har gjort så langt i denne valgperioden.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
5 years ago

“Det er betimelig å spørre hvor mye mer sentrumsvennlig politikk regjeringen skal føre for at Kristelig Folkeparti skal bli fornøyd?”

100% fornøyd blir de vel først hvis deres partiprogram blir lagt som mal og implementert 100%.

Et mer betimelig spørsmål er hvorvidt de har nok kunnskaper innen matematikk til å regne ut hvor mye innflytelse de burde få basert på valgresultatet (5.6%).

Noen ganger er man fristet til å bare gi de fortsatt stengte butikker på søndager mot at de holder munnen fullstendig lukket om alt annet de neste årene…

Gaudius
5 years ago

Det er Erna som er sjefen, men det er Knut Arild som bestemmer!

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • 1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp
    I 1990 dukket 130 liberale FpU'ere opp på Frps landsmøte. Det pekte frem mot partisplittelsen i 1994.
  • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
    Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.