Ukategorisert

Et lokalvalg i ordets rette forstand

På Svalbard er det lokalvalg søndag 4. og mandag 5. oktober, et valg der tv-debatter og partilederne spiller liten rolle.

Lokalvalget i september ble dominert av partilederne og rikspolitikerne med temaer som sjeldent står på sakskartet i kommunestyrene. Vi stemte ikke på Erna Solberg, Jonas Gahr Støre eller Siv Jensen. Likevel tok disse tre mye av plassen i valgkampen.

På Svalbard er det annerledes. Valgkampen går sin gang i lokalsamfunnet uten stor påvirkning av det som skjer på fastlandet. Det er lokale kandidater og lokale saker som er i sentrum, uten støy fra NRK og TV2. Et drømmescenario for oss som ønsker at kommunene skal få fastsette egen valgdato, gjerne regulert innenfor en forhåndsbestemt periode av Stortinget.

Venstre-leder Trine Skei Grande har deltatt på stand for Svalbard Venstre i dag. Hun delte bildet på Twitter.com.

Det er fire lister som har blitt levert inn til Svalbard-valget, ifølge Lokalstyre.no. Det er Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne som stiller i lokalstyrevalget 2015.

Tags:

Mest lest

Arrangementer