Ukategorisert

Det blir ikke mange lokalpolitikere igjen

Det blir ikke mange igjen i lokalpolitikken dersom folkevalgte politikere må følge lovverket til punkt og prikke. Lokalpolitikere er helt vanlige mennesker på godt og vondt.

Mennesker, også lokalpolitikere, tilpasser seg begrensningene i lovverk og forskrifter. De som ønsker å få eget behov dekket på et eller annet område, omgår begrensningene. Slik er det og slik har det alltid vært.

I helgen ble det kjent at en lokalpolitiker fra Miljøpartiet De Grønne har trukket seg fra politiske verv etter at politiet fant en mindre mengde marihuana hjemme hos politikeren. Mengden var så liten, at funnet kan sammenlignes med å bli tatt i fartskontroll av utrykningspolitiet. De fleste mennesker med førerkort, også lokalpolitikere, har brutt fartsgrensen et par ganger. Få om noen har søkt om fritak fra kommunestyret på grunn av fartsyndene.

MDG-politikeren har allerede søkt om fritak fra kommunestyret, ifølge VG.no.

Dersom kommunestyret i kommunen skal gjøre alt etter boken, og det bør jo skje ettersom lokalpolitikere skal følge lovverket til punkt og prikke, bør ikke MDG-politikeren få fritak. Forholdet som har fått massiv omtale i helgen gir ikke fritak etter kommunelovens §15 (Lovdata.no).

Saken mot MDG-politikeren er en tullesak. Vedkommende bør ikke skamme seg over litt kos med marihuana. Politikeren bør fronte sitt syn på at rusmidler er mer enn tobakk og alkohol!

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
5 years ago

Enig. Skulle han ende opp med å få fritak, håper jeg noen krever en lovlighetskontroll av vedtaket som ligger til grunn for fritaket – jeg har vondt for å tro at man kan slippe unna med å gi fritak under henvisning til kommunelovens §15, 2. ledd – som såvidt jeg kan se er eneste alternativ for denne saken. (Det åpnes der for fritak for “den som ikke uten uforholdsmessig vanskelighet eller belastning kan skjøtte sine plikter i vervet.” (Om da ikke MDG-representanten går til det drastiske skritt å flytte ut av kommunen for på den måten å miste plassen etter… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv