Ukategorisert

Det blir ikke mange lokalpolitikere igjen

Det blir ikke mange igjen i lokalpolitikken dersom folkevalgte politikere må følge lovverket til punkt og prikke. Lokalpolitikere er helt vanlige mennesker på godt og vondt.

Mennesker, også lokalpolitikere, tilpasser seg begrensningene i lovverk og forskrifter. De som ønsker å få eget behov dekket på et eller annet område, omgår begrensningene. Slik er det og slik har det alltid vært.

I helgen ble det kjent at en lokalpolitiker fra Miljøpartiet De Grønne har trukket seg fra politiske verv etter at politiet fant en mindre mengde marihuana hjemme hos politikeren. Mengden var så liten, at funnet kan sammenlignes med å bli tatt i fartskontroll av utrykningspolitiet. De fleste mennesker med førerkort, også lokalpolitikere, har brutt fartsgrensen et par ganger. Få om noen har søkt om fritak fra kommunestyret på grunn av fartsyndene.

MDG-politikeren har allerede søkt om fritak fra kommunestyret, ifølge VG.no.

Dersom kommunestyret i kommunen skal gjøre alt etter boken, og det bør jo skje ettersom lokalpolitikere skal følge lovverket til punkt og prikke, bør ikke MDG-politikeren få fritak. Forholdet som har fått massiv omtale i helgen gir ikke fritak etter kommunelovens §15 (Lovdata.no).

Saken mot MDG-politikeren er en tullesak. Vedkommende bør ikke skamme seg over litt kos med marihuana. Politikeren bør fronte sitt syn på at rusmidler er mer enn tobakk og alkohol!

Tags:

Mest lest

Arrangementer