Ukategorisert

FrP-regjering foreslår økte alkoholavgifter

Tro hva Anders Lange hadde sagt om det var et liv etter døden? Regjeringen foreslår å øke avgiftene på alkohol!

–Regjeringen gir beskjed om at folk flest bør sette seg i bilen og reise til Sverige, eller ta fly og ferge for å handle alkohol, mens avgiftene veltes over på de som holder seg i Norge, sier Ingunn Jordheim, generalsekretær i Vin- og brennevinleverandørenes forening, til Liberaleren.

Regjeringen foreslår å sette opp avgiftene med 2,5 prosent. En flaske vin går dermed opp med nesten en og en halv krone, og en liter brennevin med 9 kroner. De totale avgiftene på en vinflaske i Norge blir over 60 kroner. I tillegg kommer emballasje- og miljøavgifter.

Høyre og FrP har ikke flertall i Stortinget. Forslag om å senke avgifter på rusmidler ville møtt motbør i nasjonalforsamlingen. Politikere som er for lavere avgifter, bør likevel foreslå lavere avgifter. Hvordan presse politikken riktig vei om ikke liberalere fremmer forslag?

Alkoholavgifter burde vært ett av områdene regjeringspartiene ikke ga etter for Kristelig Folkeparti!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer