Ukategorisert

Ny snokedag nærmer seg

Fredag blir skattelistene offentliggjort. Heldigvis ble det fra inntektsåret 2013 besluttet å loggføre hvem som søker i skattelistene.

Liberaleren sammenligner gjerne søk i skattelistene med lytting på telefonsamtaler eller åpne post som er feiladressert. Åpne skattelister gjødsler misunnelse, men ordningen er forbedret ettersom det nå er mulig å se hvem som snoker.

De aller fleste medieoppslag knyttet til skattetallene blir ikke laget for debatt om skattesystemet. Mange redaksjoner tenker på sidevisninger og oppslag med store overskrifter, noe vi kommer til å se jevnt og trutt i løpet av fredag 16. oktober.

Om ordningen fra Skatteetaten.no:
«Stortinget besluttet i 2013 at det skal logges hvem som søker i skattelistene.

Det betyr at du får vite hvem som har søkt på deg i skattelistene. Når du har logget deg inn for å søke i skattelistene er det en egen fane hvor du får statistikk over hvem som har søkt på deg. Du får se navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt. Listen over hvem som har søkt og sett dine opplysninger oppdateres en gang i timen.

Det er 16 års aldersgrense for å få søke i skattelistene.

Du kan se på likningsopplysninger for til inntil 500 personer per måned.»

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer