Ukategorisert

KrF er kameraten til smuglerne

Dersom borgerne kjøper alkohol- og tobakksprodukter utenfor det regulerte markedet, taper politikerne, altså staten, inntekter.

KrF har lagt frem sitt alternative statsbudsjett for 2016. Budsjettforslaget er ikke liberalt, tvert imot. Trøsten er at få liberalere forventer et godt KrF-budsjett.

Forslaget til KrF er tilgjengelig på Krf.no.

KrF-logikken er å øke avgiftene på alkohol og tobakk. Argumentet er at samfunnets kostnader skal gjenspeiles i prisene på alkohol- og tobakksprodukter. Partiet glemmer pent og pyntelig at regnestykket om kostnader er vanskelig, ja faktisk ufattelig komplisert. Noen kan nyte mye alkohol gjennom et helt liv, uten at dette medfører store samfunnskostnader. I tillegg bidrar økte avgifter til mer-salg hos aktører utenfor det regulerte markedet. Dette salget, dette konsumet sørger for at staten taper inntekter samtidig som samfunnets kostnader blir videreført dersom vi tar det som en sannhet at forbruk av alkohol og tobakk gir samfunnskostnader.

KrF øker alkoholavgiftene med fem prosent og tobakksavgiften med ti prosent i sitt alternative budsjett for 2016. Partiet er ikke villig til å lære når det gjelder rusmidler og ruspolitikk.

Mest lest

Arrangementer