Ukategorisert

Stortinget bør drøfte bevæpning av politiet

Politiets Fellesforbund og andre som ønsker bevæpning av politiet, bør løfte saken inn til Stortinget slik at det blir prinsipiell debatt og eventuelt vedtak dersom det norske politiet skal være bevæpnet.

Prinsippet i Norge har vært fremskutt lagring, altså våpen i kjøretøyene til mannskapet. Prinsippet har på grunn av trusselvurderinger haltet. Norsk politi har hatt midlertidig bevæpning siden november 2014.

Tirsdag 17. november opphører midlertidig bevæpning. Det var på tide at Politidirektoratet opphevet bevæpningsordningen. Ett år med bevæpning bryter flertallets standpunkt om at norsk politi skal være ubevæpnet.

Det som har vært et flertall i Stortinget mot generell bevæpning kan fort endre seg. Trusselvurderingene det siste året kan tyde på at vi har en ny normalsituasjon. Har vi en ny normalsituasjon, er det naturlig å ta en god, lang og seriøs debatt om bevæpning av politiet. Det finnes gode argument både for og mot bevæpning.

Saken bør til Stortinget, selv om det akkurat nå er flertall mot bevæpning av politiet i nasjonalforsamlingen.

Mest lest

Arrangementer