Ukategorisert

Mange vil legalisere cannabis

Mens regjeringen og Actis bruker tallene for å forsvare et fortsatt forbud, vil Liberaleren markere at en betydelig del av befolkningen vil legalisere cannabis.

I en undersøkelse Sentio har gjort for P4 Nyhetene, sier sju av ti at hasj og marihuana ikke bør legaliseres. Dette ifølge flere saker på ifølge P4 i dag.

Tallene viser at liberaliseringstilhengerne, eller de som vil ha regulert salg, har vind i seilene. For en del år siden ble mennesker som ønsket ny narkotikapolitikk sett på som noen utskudd. Nå er legalisering av cannabis et nokså vanlig standpunkt, selv om formynderne fortsatt er i flertall.

Tall fra meningsmålinger kan vinkles på ulike måter, men vi velger å bruke tallene positivt, positivt for ny politikk.

Regulert salg av cannabis betyr mindre rom for kriminelle aktører, akkurat slik regulert salg av alkohol begrenser illegal omsetning av alkoholholdige drikkevarer. Legalisering betyr også likere behandling av ulike rusmidler, et argument for oss som ønsker sunn konkurranse. I tillegg kommer friheten ethvert menneske skal ha til å ta seg en blås, blant annet i eget hus.

Takk til liberalerne som var positiv til ny politikk i meningsmålingen som Sentio har gjort for P4 Nyhetene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer