Ukategorisert

Spørsmål og svar om miljøavgift på bomull

De fleste vet at politikere har god fantasi når det gjelder avgifter. I fremtiden kan det bli en type miljøavgift på bomull, penger politikerne kommer til å bruke i velferdsstaten som i seg selv er en konstruksjon med forurensende ordninger.

Avgifter, altså penger staten får inn, går til å finansiere ulike ordninger. Politikerne prøver også å regulere forbruk gjennom avgifter.

Sveinung Rotevatn, stortingsrepresentant for Venstre, har stilt spørsmål til klima- og miljøvernministeren om hvordan Norge kan bidra for å redusere miljøskadene fra bomullsindustrien. Han tar i god Venstre-tradisjon til ordet for en ny avgift.

Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft skriver i sitt svar, at en avgift anses ikke egnet til å løse det store problemet dette er internasjonalt.

Dette er helt sikkert ikke den siste gangen leserne får høre om bomullsavgift. Mange norske politikere elsker avgifter, selv om klima- og miljøvernministeren akkurat nå virker lunken til virkemidlet.

Les spørsmålet og svaret, på Stortinget.no.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Gaudius
6 years ago

En meget viktig årsak til at de venstreorienterte er så gira på å fastslå at CO2 er «styggen selv», er at man da legger det filosofiske grunnlaget for å legitimere whatever av inngrep og avgiftsbelegginger.

Fra arkivet