Ukategorisert

Forsvaret

Det er premiere på serien Forsvaret på tv-kanalen Max i kveld, tirsdag 24. november klokken 21.30.

For seerne er det greit med en påminnelse om at det som går på Max i kveld ikke kan sammenlignes med den førstegangstjenesten som var for få år siden. Nå kommer de aller fleste seg unna førstegangstjenesten uten store negative konsekvenser. I tillegg er det en svært begrenset del av hvert årskull som må gjennomføre militær førstegangstjeneste.

Max har, ifølge egen omtale av serien, fått full tilgang til å dokumentere førstegangstjenesten i Norge fra rekruttskole til dimittering. I serien får Max være flue på kasernevegger over hele landet når unge menn og kvinner gjennomfører verneplikten i forskjellige våpengrener.

Serien består av ti episoder.

Liberaleren er imot hele verneplikten. Alle mennesker skal ha rett til å takke ja eller nei til et jobbtilbud, også jobb i Forsvaret. Politisk vedtatt verneplikt bryter fullstendig med viktige friheter.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer