Ukategorisert

Kraftige avgiftsøkninger med miljøpartipolitikk

Er du lei av avgifter som finansierer velferdsstaten, da bør du ikke lese det alternative statsbudsjettet til Miljøpartiet De Grønne.

Det er et budsjettforslag med betydelige økninger av en del avgifter. Skulle budsjettforslaget bli vedtatt, vil det bli mye frustrasjon på Liberalerens nettsted i 2016. Nei, Rasmus Hanssons forslag får ikke flertall. Det er mer enn greit at Stortinget har andre alternativ å velge mellom.

Det er et tankekors at Miljøpartiet De Grønne bruker mye oljepenger. Partiets retorikk er angrep på petroleumsnæringen, men pengene fra næringen doper også Rasmus Hansson økonomien med. I underkant av ti milliarder kroner i redusert oljepengebruk er egentlig lite. Spesielt med tanke på skytset partiet bruker i debatter om miljø og klima.

Det alternative budsjettforslaget er tilgjengelig på mdg.no (PDF). Lei avgifter, ikke les budsjettforslaget!

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
  • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
    Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?