Ukategorisert

Flertallet ønsker det umulige

Blokkering av nettsider vil være like virkningsfullt som betalingsforbudet Norge innførte. Fiaskopolitikk!

I en undersøkelse Actis har presentert, kommer det frem at veldig mange nordmenn støtter blokkering av nettsider fra spilleselskap uten konsesjon i Norge. At mange borgere er illiberale er dessverre gammelt nytt.

Noen land har utviklet ordninger med blokkering av nettsider, også såkalte spillsider. Tilhengerne av blokkering bør undersøke hvor godt virkemidlet fungerer. Det er enkelt, veldig enkelt å komme rundt vedtatte sperringer.

Da skribenten så omtalen av undersøkelsen, gikk tankene tilbake på betalingsforbudet som trådte i kraft 1. juni 2010. De største spillselskapene på nett har lansert løsninger som har minimalisert ulempene for internettbrukerne. For personer som spiller via internett har forbudet medført få ulemper. De som spilte bort for mye penger før 1. juni 2010 kan fortsatt spille bort pengene.

Liberale mennesker vet at forbud og reguleringer stort sett er mislykket. Politiske inngrep i frihet gir forutsette og uforutsette bivirkninger. Vi ser det blant annet på den norske spillpolitikken.

Mest lest

Arrangementer