Ukategorisert

Flyselskapene samarbeider

Det er ikke spesielt ofte at Norwegian, SAS og Widerøe samarbeider, men det har toppsjefene gjort om et brev til statsminister Erna Solberg.

Aftenposten har omtale av brevet.

Sjefene i flyselskapene reagerer på flyavgiften som regjeringspartiene, Venstre og KrF har planer om skal bli innført 1. april 2016. Avgiften er på 80 kroner, pluss moms. Budsjettkameratene regner med den nye skatten skal gi én milliard kroner i statskassen.

Avgiften har fått miljøstempel, men de fleste skjønner at dette er en skatt på lik linje med andre skatter som finansierer velferdsstaten.

Dersom stortingsflertallet virkelig mener flytrafikk er en trussel mot klima og miljø, kunne politikerne enkelt stengt statlige drevet flyplasser og kuttet subsidier til flytrafikk, altså kjøp av ruter. Ingen foreslår slike tiltak. Det blir kun en ny skatt på lik linje med andre skatter som opprettholder politisk vedtatt velferd.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer