Ukategorisert

Fra Klassekampen: Seksåring søker lekekamerater i Hattfjelldal

Seks år gamle Amin bor i Hattfjelldal. Ikke får han gå på skole, og ikke har han noen lekekamerater. Det fortjener han. Selv om han bor på asylmottak.

Klassekampen har i dag en artikkel (ikke på nett) om Amin på seks år, som har bodd i Norge i et halvt år. Han kjeder seg på asylmottaket i Hattfjelldal, og kunne godt tenke seg lekekamerater. Hattfjelldal har 1533 innbyggere og 210 asylsøkere. Også en annen gutt bor på mottaket og heller ikke han får skolegang. Noe mottakslederen ikke er klar over.

En seksåring og en 12-åring burde få noen å leke med. På bildene som illustrerer Klassekampens artikkel leker Amin i sneen. Han kan se andre barn gå til skolen, og savner lekekamerater. Er det noen i Hattfjelldal som tar utfordringen?

Bilde fra oppslaget i Klassekampen:
Amin vil ha lekekamerater

Flere steder i Norge ser vi eksempler på at asylsøkere tas godt imot og omfavnes av lokalmiljøet. De møtes av en utstrakt hånd. Som på Seiland. Det gir håp om at midt i alle de negative oppslagene vi fores med i media går det an å få til noe positivt. Kanskje det også gjelder for Amin i Hattfjelldal?

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
    Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
  • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
    Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.